Home | EN - DN - NL

Blåbær

SØDE OG SPRØDE BLÅBÆR

Blåbær er blåsorte med en sølvagtig voksbelægning og har en mild, sød smag. De er en kilde til vitamin E, en velkendt antioxidant.


Historie

Blåbær kommer oprindeligt fra Nordamerika. Allerede de første oprindelige indbyggere satte stor pris på den dejlige smag. De brugte endda også plantens rødder til at lave en stærk, aromatisk, helbredende te. Blåbær fås året rundt.

Smag og anvendelse

Blåbær er en virkelig delikatesse for madelskere. Den dejlige, friske smag gør dem særdeles velegnede i muffins, pandekager, kager og tærter eller med yoghurt eller hytteost. De smager også vidunderligt sammen med ost eller tynde skiver af kød eller kylling i en salat. Det forudsætter selvfølgelig, at du stadig har nogle tilbage til salaten; de er så fristende, at du meget vel kan have spist dem allesammen, før du begynder at tilberede maden.

Det skal du holde øje med

Når du køber blåbær, skal du sikre dig, at de føles faste og er dugfriske. Blåbær er sarte, så vær forsigtig med dem, og skyl dem først umiddelbart før de skal serveres. Indtil da skal de opbevares uskyllede i køleskabet, helst bredt ud på en tallerken. Blåbær kan opbevares i dybfryser i et par måneder.

Sundhed

Blåbær er ikke bare delikate, men også ekstremt sunde! De indeholder anthocyaniner, som giver dem deres blå farve og er godt for hjerte-/karsystemet. Blåbær har også en positiv indvirkning på blodomløbet.

Jordbær

Jordbær

Jordbær
DEJLIGE, SØDE JORDBÆR

Hvem elsker ikke jordbær? Der findes mange forskellige jordbærsorter. Alt efter sort varierer de i farve og form fra lys rød til helt mørkerød og fra kegleformet til oval. Jordbær har en sød, fuld smag og passer perfekt sammen med andre bær som blåbær, brombær, hindbær og ribs.

Blåbær

Blåbær

Blåbær
SØDE OG SPRØDE BLÅBÆR

Blåbær er blåsorte med en sølvagtig voksbelægning og har en mild, sød smag. De er en kilde til vitamin E, en velkendt antioxidant.

Brombær

Brombær

Brombær
SAFTIGE, SMAGFULDE BROMBÆR

Brombær er saftige og propfyldt med mineraler. De milde, søde frugter med deres karakteristiske duft består af en masse bittesmå stenfrugter. De vokser på tætte, tornede buske. Jo større brombærrene er, desto bedre smager de. Brombær kan spises som de er eller i (frugt)salater, kager og milkshake. De er også meget velegnede som pynt oven på flødeskummet på isdesserten.

Hindbær

Stikkelsbær

Stikkelsbær
LÆKRE, SMAGFULDE HINDSBÆR

Hindbær har en helt unik smag, der er kendetegnet af en fløjlsagtig duft. Disse kostelige bær smager fantastisk i frisk tilstand og har derudover den fordel, at de også er meget sunde. Men du kan selvfølgelig også bruge dem i varme og kolde saucer og i desserter. Prøv at eksperimentere – du vil blive overrasket over, hvor mange forskellige måder Hindbær kan bruges på!

Ribs

Ribs

Ribs
FLOTTE, LYSENDE RIBS

Ribs er funklende små juveler. Deres lyse, røde farve er en fornøjelse for øjnene, og af den grund bruges de også ofte som et farvestrålende islæt til de lækreste retter. Ribs har en forfriskende smag, og i frisk tilstand er de små vitaminbomber. Sammen med lidt sukker og fløde er de en virkelig delikatesse.

Mød Bob

Mød Bob

Mød Bob
Bob elsker bær

Han ved alt om alle slags bær. Han synes, at det er en skam, at så mange mennesker ved så lidt om bær og om, hvordan de er gode for dig ud over at smage fantastisk, eller om, hvordan de kan anvendes på overraskende måder.